Frunze

Misterioasa moarte a domnului IP

Într-o dimineață mai spre prânz, așa, când s-a trezit, Dumnezeu a deschis gura și a strigat:

– Bill, băi Bill, ia vino tu pân’ la mine!

Tresărind la vocea tunătoare a lui Dumnezeu care a răzbătut prin căștile în care Till Lindemann se tânguia la maxim Wo bist du, wooooo bist du, Bill de la IT și-a smuls căștile de pe urechi și a luat-o la fugă spre biroul lui Dumnezeu. Dumnezeu doarme oriunde, căci e pretutindeni, așadar:

– M-ai strigat, Doamne, a spus Bill gâfâind, căci de la atâta stat pe scaun nu era în cea mai bună formă fizică.

– Da, Bill. Ce faci, ești bine? Familia? Copiii?

– Da, Doamne, toată lumea bine.

– Fii atent, Bill, de ce te-am chemat. Vreau să te promovez. Vreau să plec în concediu, am obosit, mi-am dat seama azi noapte, când am creat în laboratorul meu secret un virus și l-am scăpat. E mic de tot, nu-l mai văd, l-am pierdut.

– Doamne, dar OCHIU MINȚI?

– Tocmai asta spun, Bill, OCHIU MINȚI nu mai funcționează cum trebuie, de aceea am nevoie de un concediu.

– Doamne, dacă mi-e permis, nu cumva l-ai scăpat în Stupini?!

– L-am scăpat în China, Bill, de ce întrebi?

– Am acolo o cunoștință, Doamne, și i-am zis că Stupiniul e cel mai safe loc de pe Pământ. N-aș vrea să mă fac de râs.

– Desigur, Bill, înțeleg… Totuși, cum de ai tu cunoștințe pe Pământ, doar lucrezi la IT.

– Păi, cum lucram eu așa, într-o zi, la Ferestre, mi-a apărut fata asta dintr-un nor, se dădea cu parașuta. Sau cu parapanta. Nu știu, Doamne, exact, că nu mă pricep. Am intrat în vorbă cu ea și mi-a spus că stă în Stupini și dacă tot lucrez aici, sus, mă roagă să o apăr. Eu, să-mi fie iertat, ca să nu par prost, i-am zis să stea liniștită, că Stupiniul e cel mai safe loc de pe Pământ.

– Mda, te înțeleg, ai vrut să fii și tu Dumnezeu pentru o zi. Oricum, eu plec în concediu și aș dori ca tu să aperi Porțile.

– Porțile, Doamne? Dar Porțile sunt cele mai importante de aici, din Cer.

– Ai dreptate, Bill, tocmai de aceea m-am gândit la tine. Am văzut cât succes au avut Ferestrele tale, tu ești cel mai în măsură să păzești Porțile până își revine OCHIU MINȚI.

– Sunt onorat, Doamne!

– O singură problemă, Bill. În noua ta funcție, care, după cum ți-ai dat seama, este una de sfânt, te vei numi Petru. Bill sună ca dracu’, de câte ori te chem, am impresia că vii dându-te de-a dura.

– Dar, Doamne, am numele de la…

– Bill, dacă vrei funcția, accepți schimbarea. O să fie și o mărire substanțială de salariu, 2500 în plus.

– Bine, Doamne, facă-se voia Ta!

– Bineînțeles că nu vei fi singur. Te va ajuta Elon de la Divizia Auto.

– Doamne, Elon e un aiurit. Se joacă toată ziua cu sateliții, umblă cu viteză cu căruța, când are mașini moderne și silențioase, biciuiește caii ăia de nechează, săracii, fac o gălăgie de nedescris, uneori de-abia pot lucra din cauza lui. Ba, mai mult, pornește și oprește robinetul după cum i se scoală, să-mi fie iertat, Doamne, nu cred că pot lucra cu el.

– Ba o să poți, Bill. E foarte priceput, deși se poartă uneori… Numele lui de sfânt va fi, evident, Ilie, iar faptul că știe să umble la robinet, căci nu e lucru ușor, l-a recomandat. De acum încolo, pe lângă ploaie, la robinet va curge și 5G, tehnologia asta nouă a lui Elon, care va anihila efectele virusului pe care l-am scăpat din laboratorul meu secret azi noapte.

– Și virusul va muri, Doamne?

– Nu. Virusul e virus. Greu de ucis. Dar 5G-ul îi va controla pe oameni și noi o să scăpăm basma curată.

– Am înțeles, Doamne. Și eu o să păzesc Porțile.

– Da, Bill. Și, mai mult de atât, o să ai grijă să pulverizezi chimicale în fiecare zi, la oră fixă, să nu se apropie nimeni de Porți și o să microcipezi, prin Ferestre, mințile oamenilor, ca să îi putem controla cu noua tehnologie 5G. Astfel, cei care pleacă sănătoși de la serviciu, într-o zi, și mor o lună mai târziu, după ce au stat intubați, în comă indusă, la spital, așa cum o să pățească, spre exemplu, domnul IP, vor fi declarați morți de virus, că na, dacă am creat doctori și oameni de știință, ăia sunt mai greu de manipulat, dar în rest nimeni, absolut nimeni nu va mai crede în existența virusului. Toți vor crede că medicii, oameni malefici, l-au injectat cu ceva pentru bani și nimeni, dar absolut nimeni, n-o să facă legătura cu noi. Acum, adu-l pe Elon la mine, că îl chem de când m-am trezit și tot spune imediat, imediat și nu vine. Parcă e copil mic.

***

– Bill, hei, Bill!

– Oh, prietena mea din Stupini, ce faci, iar te dai cu parașuta?

– Parapantă, Bill.

– Da, mereu le încurc…

– Bill, am vorbit ieri, pe Facebook, cu mai multe colege de-ale mele din școala primară care spun că au avut virusul. E adevărat, Bill?

– Oh, stai liniștită, nu e adevărat. Ai văzut tu așa ceva în Stupini? Vorbe, doar vorbe, draga mea.

– Pfuuu, Bill, ce e ceața asta? Și de ce stai la Porți? Te-am căutat la Ferestre, dar apărea un mesaj ciudat. Și cine e ăsta care se tot plimbă cu căruța pe aici? Stai, ăsta nu e cumva El…

***

– Bună seara și bun găsit la știri. Astăzi, în jurul orei șaisprezece, o femeie din Stupini a aterizat cu parașuta pe un câmp din apropiere, strigând din toți rărunchii și speriind cetățenii liniștiți de pe câmp, următoarele: i-am descoperit, Bill stă la Porți și pulverizează chimicale, iar Elon e mână în mână cu el. I-am demascat. I-am de-mas-cat! V-am spus, nu există virusul, sunt doar ei. Și medicii, mai ales medicii! Apoi, ca și cum ar fi fost injectată cu o substanță secretă, a adormit, vorbind în continuare în somn: parapantă, v-am tot spus: pa-ra-pan-tă… Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

_____________

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare. În plus, God made me do this.